KFC se extinde pe piata din Africa

Brands INC, cea mai mare companie de restaurante din lume, detinatoare a brandurilor KFC, Pizza Hut si Taco Bell, a anuntat ca planurile de extindere a KFC in Africa vizeaza deschiderea a 100 noi restaurante in inca 7 tari din acest continent.

Deschiderile planificate vor genera pe continentul african noi locuri de munca, iar valoarea investitiei va fi de aproximativ 74 de milioane de dolari.
De asemenea, planurile de extindere ale Yum! Brands INC pentru KFC in Africa vizeaza dublarea numarului de restaurante la 1 200 pana la sfarsitul anului 2014. Compania ia in calcul si posibilitatea de a deschide in Africa restaurante Pizza Hut.
Anul trecut, KFC a deschis noi restaurante in Zambia, Ghana si Kenya. Anul acesta deja au inceput lucrarile pentru restaurantele din Angola si Malawi, urmand sa inceapa si acelea pentru restaurantele din Tanzania, Uganda, Zimbabwe, Congo si Madagascar.
Despre Yum! Brands INC
Yum! Brands INC este cea mai mare companie de restaurante in ceea ce priveste restaurantele de sistem, cu aproximativ 38 000 de restaurante in peste 110 tari si teritorii. In Romania, Yum! Brands este prezent prin brandurile KFC si Pizza Hut.
Despre KFC Romania
Lantul de restaurante KFC este operat in sistem de franciza, licenta pentru Romania fiind acordata in 1997 companiei US Food Network. In prezent, in Romania sunt deschise 42 de restaurante KFC dintre care 18 numai in Bucuresti, restul fiind in orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti si Brasov.